Tags

, , , , , , , , ,

05 November 2021 – Review

Na het kopen van een sleutelhanger die de locatie via bluetooth kan weergeven aan je telefoon in de Action zijn we bezig geweest om het goed werkend te krijgen. We dachten dat dit we handig zou zijn voor als we onze sleutels, koffer of bijvoorbeeld een huisdier zouden willen terugvinden. Dit blijkt allemaal niet zo simpel als het er uit ziet.

Na het uitpakken van de sleutelhanger gemaakt van hard plastic is het positieve dat er al een knoopcel batterij CR2032 in zit netjes met een stukje plastic er tussen die je er eerst tussenuit moet trekken voor het werkt. Prima geregeld want zo loopt de batterij bijna niet leeg.

De sleutelhanger is ongeveer 3cm groot en 0.5cm dik. Het gat om de sleutelring door te draaien is vrij dik maar zal niet makkelijk breken dus eenmaal aan je bos blijft deze wel zitten. Aan een kant zit een grote knop die je ongeveer drie a vier seconden moet indrukken waarna de tracker aan of uit is.

Deel twee is de Kindelf app van Rwatson die je uit de Android of Applestore kunt downloaden. Na installatie klik je rechts boven in het scherm op het plus (+) teken om een tracker toe te voegen. Je sleutelhanger verschijnt vrij snel en via de knop connect kun je de sleutelhanger verbinden. Nu kun je de sleutelhanger naar eigen wens instellen al zijn er niet veel instellingen. Zie handleiding.

Als de sleutelhanger aan staat kun je deze een eigen naam geven via settings van de desbetreffende sleutelhanger. Dit is wel handig als je meerdere trackers hebt. Je ziet de batterijstatus, waarbij ik meteen wil aangeven dat deze verwarrend is. Je ziet namelijk een batterij met nog maar een klein stukje blauw gevuld wat normaal in elke app betekend dat de batterij bijna leeg is.

Dit is dus niet zo, ik heb getest met een andere batterij, het icoon blijft hetzelfde. Naast de batterij staan streepjes net als een wifi signaal. Een streepje is zwak drie streepjes is sterk signaal.

Onder in het scherm zie je vier tabs met Device, Camera, Location, Settings. Deze settings zijn van de app en niet van de sleutelhanger zelf.

Onder Device hangen dus al je aangemelde en gekoppelde sleutelhangers.

Met Camera kun je je camera op je telefoon op afstand bedienen. Moet je wel zelf eerst op je telefoon je camera aan zetten dan werkt de sleutelhanger als externe foto knop. Geen idee wat de toegevoegde waarde is.

Locatie is waar de sleutelhanger zich bevind op het moment dat je er naar kijkt. Dit is een Google map view. Hier moet ik bij vermelden dat als je geen contact meer hebt met de sleutelhanger deze de laatste locatie laat zien waar het contact verloren ging. Het is niet zo dat als je sleutel aan de wandel gaat dat deze echt live verplaatst op Googlemaps.

Via Settings kom je in een optie pagina met de opties,

WIFI do not disturb, deze knop is best belangrijk als je niet wil dat je telefoon gaat piepen bij bluetooth disconnect. Alleen je telefoon blijft stil de sleutelhanger gaat wel piepen en de locatie zolang binnen bereik word bijgehouden. Dus ben je thuis is het verstandig de tracker uit te zetten anders gaat deze steeds af.

Silent period, dit is de periode dat de meeste mensen slapen en dan wil je niet wakker worden door je eigen telefoon, de sleutelhanger gaat wel piepen als contact verbreekt.

Recording, Ik moet bekennen dat ik zowel in de diverse handleidingen, als de software niet heb kunnen vinden hoe dit werk en wat het zou moeten doen.

Version, is de huidige versie van de software.

De afstand dat er nog contact is tussen beide apparaten is ongeveer tien meter. Het kan iets meer zijn op een open vlakte buiten en minder binnen met muren en deuren er tussen. Onze sleutels hangen in een stalen sleutelkluis in verband met skimmen autosleutel signaal en dan gaat deze bijna meteen piepen.

Eindoordeel

Voor de prijs van nog geen €2,- is het een gadet en meer ook niet. Het piepsignaal van de sleutelhanger is het grootste probleem. Omdat deze niet uit te zetten is behalve door de gehele tracker uit te zetten is de waarde minimaal. Je moet onthouden de sleutelhanger thuis uit te zetten en als je weg gaat weer aan te zetten. Ook als je bij vrienden zit of ergens anders waar je sleutels en telefoon meer dan vijf meter kan worden gescheiden moet je deze al uitzetten. De kans dat je het vergeet aan of uit te zetten is dus best groot.

Gebruik voor het tracken van huisdieren is geen optie door hetzelfde probleem. Je kat of hond lopen buiten wel verder dan tien meter van je vandaan en dan gaat de tracker aan de halsband piepen. Neem van ons aan dat je huisdier gaar flippen.

Ook voor het tracken van een tas of koffer in deze tijd is geen optie. Neem van ons aan als je een tas of koffer kwijt bent en de tracker in de tas gaat piepen dat de EOD niet veel later de omgeving heeft afgezet in verband met een verdachte tas of koffer met mogelijke explosieven.

We geven dit deze tracker * een van de vijf sterren en dat is omdat de piep in de sleutelhanger niet is uit te zetten. Zodra dit wel kan zou het best wel eens **** vier sterren kunnen worden.

** Genoten van deze column? Doe een donatie om deze site te kunnen onderhouden¡